In memoriam

 

Zoals iedereen hebben wij ook bij honden de beslissing moeten nemen om ze in te laten slapen of zijn er honden gestorven.
Deze pagina is ter nagedachtenis aan hen.

 

Vαlinor Icing on the Cake († 17-02-2012)

Helaas moesten we de beslissing nemen Satchmo in te laten slapen. Tot de laatste dag genoot hij van het leven en zijn dagelijkse wandelingetje op de hei, tot het echt niet meer kon. Hij werd 14,5 jaar oud...


Foto gemaakt een week voor zijn dood...

 

Ch. His Majesty From Higher Grounds († 16-12-2009)

Soms schieten woorden tekort om te beschrijven wat er precies door je heen gaat. Ik heb altijd gevreesd dat ik ooit deze dag zou meemaken dat ik afscheid zou moeten nemen van Junior... en nu is die dag gekomen en wat was dat moeilijk...

Iedereen die Junior heeft gekend, weet wat voor geweldige hond hij was. Niet alleen zijn uiterlijk, maar juist zijn karakter maakte hem de hond die hij was. Wij missen hem enorm!

 

 

Careful Choice From Higher Grounds († 10-08-2009)

Ruim een jaar na het overlijden van haar moeder, was het tijd om Sierra te laten gaan. Zoals we verwachtten kon ze eigenlijk niet leven zonder haar moeder. Dat ze het nog een jaar heeft volgehouden heeft ons toch wel verrast. Op 12,5 jarige leeftijd was haar tijd gekomen.
Sierra was de moeder van Ch. Memory Lane From Higher Grounds en Ch. Pure Design From Higher Grounds.

 

 

My Golden Princess of a New Horizon († 15-07-2008)

Princess was onze oude dame en op 13,5 jarige leeftijd was toch echt haar tijd gekomen met moesten we haar in laten slapen.

 

 

Wondering Why of Slatestone († 16-06-2008)

Van de ene op de andere dag kon Siouxy niet meer lopen. Behandelingen in de kliniek konden niet meer baten en op bijna 9 jarige leeftijd moesten we haar in laten slapen, geheel onverwachts.

 

 

Ch. Blueberry Hill From Higher Grounds († 20-05-2008)

Balou was al enige tijd zwak op zijn achterhand en we wisten dat we dit besluit moesten nemen. Toch is het een moeilijk besluit geweest om hem in te moeten laten slapen. Balou is bijna 11,5 jaar geworden.

 

 

Daddy's Girl Daisy's Collie Camora († 29-05-2005)

Soms kan het leven heel wreed zijn... Luna was aan het genieten van haar vijf pups, toen zij zeer plotseling heel ziek werd en binnen 12 uur stierf in de kliniek. Het verlies van Luna laat een groot gat achter in ons huis. Niet alleen voor ons, maar ook voor haar zes weken oude pups, die nu de wereld moeten verkennen zonder de begeleiding van hun moeder.

 

 

Her Majesty from the Coastal Town († 09-03-2005)

Het was een zware dag op 9 maart 2005. Precies op haar elfde verjaardag moesten we met Mandy naar de kliniek, wetende dat ze niet meer thuis zou komen. Vier jaar lang heeft ze gevochten en op haar eigen verjaardag verloor ze de strijd...
Het is zo moeilijk te beschrijven wat Mandy voor ons betekende. In ons fokprogramma was ze het meest invloedrijk van allemaal, met haar zijn we begonnen met fokken en bijna alle succesvolle honden zijn terug te leiden naar haar. Het belangrijkst voor ons was toch wel haar fantastische karakter, een karakter dat je zou willen dat iedere hond dit heeft. We zijn erg blij dat we veel van haar terugzien in haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

 

 

Trix († 28-05-2004)

Trix was onze allereerste hond, een border collie zonder stamboom. In 1990 kregen we haar als puppie met een enorme hoeveelheid energie, zoals te verwachten van een border collie. Zo beef ze tot de leeftijd van ongeveer tien jaar en hield onze collies alert. Daarna werd ze wat rustiger. In het laatste jaar werd ze helemaal doof en voor een groot gedeelte blind. Toen ook haar gewrichten haar in de steek gingen laten, waardoor de moeite kreeg met opstaan en lopen, was de tijd gekomen om haar te laten gaan.
Het is moeilijk te bevatten dat ze er niet meer bij is, ruim veertien jaar een hond in je leven te hebben is erg lang...

 

 

Blueroyce Auld Lang Syne († 2001)

Pierrot was de eerste reu in ons midden. Hij liet ons zien hoe zacht het karakter van een reu is, waardoor we in de loop van de jaren meer reuen hebben gekregen.
Iedereen mist Pierrot. Hij lag altijd op een vaste plaats op de bank en die plek is nu leeg...

 

 

Abergavenny's Highland Queen († 1996)

Hayca was onze eerste langhaar collie en niet alleen daarom erg speciaal voor ons. Door haar is de liefde voor dit ras ontstaan.
we zijn erg dankbaar dat we haar in ons midden hadden, helaas alleen veel te kort...